Hirdetés

Kína ismét támad



|

Cégvezetőket figyelmeztetett a brit titkosszolgálat.

Hirdetés

kinakrop_1.jpg
A brit kormány nyíltan megvádolta Kínát, hogy államilag támogatott kémkedést hajtottak végre Nagy-Britannia gazdasága ellen, melynek része volt nagyobb bankok, pénzintézetek és jogi cégek számítógép-rendszerének támadása is

 

A Centre for the Protection of the National Infrastructure (Központ a Nemzeti Infrastruktúra Védelmére) weboldalán elolvasható a levél kivonata - ide természetesen csak olyan cégek vezetőinek van hozzáférése, amelyek fontos szerepet játszanak a szigetország infrastruktúrájának működésében. A kivonatban olvasható, ahogy Evans figyelmeztet az „esetleges károkra, amit az elektronikus támadás okozott az Egyesült Királyság gazdaságának", illetve arra, hogy a támadások úgy voltak megtervezve, hogy a legjobban felépített védelmekkel is boldoguljanak.

 

„Elismerjük, hogy erős gazdasági és pénzügyi okai vannak a Kínával való együttműködésnek, de mindenképpen kezelnünk kell az evvel járó kockázatokat." - áll még a levélben, mely a Times-hoz is eljutott.

 

Egy biztonsági szakértő szerint a támadás testre szabott trójaikkal zajlott, ezeket kifejezetten egy-egy cég rendszere ellen készítették, hogy behatoljon és adatokat küldjön onnan.

 

A támadás mégsem váratlan, egyedülálló jelenség: múlt héten készült el egy tanulmány Britanniában, melyben kínai kiber-támadásokat elemeznek. Ezt azután kezdtek el készíteni, hogy az Egyesül Államok Kongresszusa elé terjesztettek egy beadványt, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy a kínai kémtevékenység már veszélyezteti az amerikai gazdaságot és technológiákat.

 

A brit kormány hivatalosan még nem reagált a „magánlevelezés kiszivárogtatására", a kínai nagykövetség szóvivője pedig csak annyit mondott: nincs tudomásuk semmi ilyesmiről, hivatalos panasz pedig nem érkezett hozzájuk a britektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.