Hirdetés

Különösen veszélyes új IRC vírus



|

Hirdetés

worm! férget.

Az AVERT, a McAfee vírusszakértői csoportja szerda hajnali közleménye szerint a W32/IRCbot.worm! internetes chat (IRC) vírus nagy veszélyességű kitörést jelent mind a munkahelyi, mind az otthoni felhasználók számára.

A vírus megpróbálja kihasználni a Microsoft MS05-039 kódjelű sérülékenységét.Az IRCbot.worm! féreg csatlakozik egy távoli IRC szerverhez, és további parancsokra várakozik.


Fertőzéskor bemásolja magát a Windows rendszerkönyvtárba WINTBP.EXE néven, és megváltoztatja a következő registry bejegyzéseket, biztosítva futását minden rendszer indításkor:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun "wintbp.exe" = wintbp.exe

Ha a vírus megfertőzte a rendszert, a számítógép folyamatosan újraindul. A W32/IRCbot.worm! férget augusztus 16-án fedezték fel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.