Hirdetés

Leányvállalatot alapított a Mozilla



|

Hirdetés

Elmondásuk szerint a leányvállalat elsődleges feladata nem a nyereségszerzés, sokkal inkább a Firefox és egyéb termékeik továbbfejlesztésének támogatása és fenntartásának biztosítása. Mitchell Baker, a Mozilla Corp. elnöke hozzátette, hogy a régebb óta népszerűségnek örvendő szoftvereik, így a Firefox böngésző és a Thunderbird e-mail kliens természetesen továbbra is ingyenesek és nyílt forráskódúak maradnak.

A Mozilla Foundationt közel két éve alapították a korábbi America Online Inc. két millió dollárjából. A Firefox böngésző azóta a piac közel 10%-át tudhatja magáénak, mintegy 75 millió alkalommal töltötték le a különböző verzióit a szervezet honlapjáról. Az általa elért bevétel nagyobb része egy egyszerű keresőmotornak köszönhető, amely többek között az eBay és az Amazon adatbázisával áll kapcsolatban.

Különösebb változást nem jelent a bekövetkezett változás, a felhasználók nem fognak belőle semmit érzékelni. Cégen belül is mindössze annyi észlelhető, hogy negyven főt átcsoportosítottak az új részlegre. Reményeik szerint a jelenlegi felállás elősegíti a cég sikeres termékeinek további fejlődését, s még korántsem fogytak ki az ehhez szükséges eszközökből. Azt azonban nyomatékosan kihangsúlyozták, hogy terveik között egyáltalán nem szerepel semmilyen fizetős szolgáltatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.