Hirdetés

Ön is veszélyben van! Netes támadás a Raiffeisen Bank ellen|

Hamis e-mailek csalogatják magyar nyelvű tolvaj oldalra a bank ügyfeleit

Hirdetés

Az angol nyelvű, html formátumú e-mail látszólag a support@raiffeisen.hu címről
érkezik. Valójában egy holland, széles sávú kapcsolattal rendelkező és feltételezhetően
hackerek által feltört, zombi számítógépről indult útjára.

 

A csalók az e-mailben arra kérik a címzetteket, hogy látogassanak el a bank direktnet oldalára, és ott azonosítsák magukat - ellenkező esetben felfüggesztik a számlájukat. "Előzékenyen" meg is adták a bejelentkezési oldal elérhetőségét, amennyiben azonban alaposabban megvizsgáljuk, a cím nem a magyar Raiffeisen hivatalos honlapjára, hanem http://raiffeisenhu.com/login/ URL-re mutat.

 

Néhány hete történt egy kisebb változás a Raiffeisen Bank bejelentkező oldalán, ezt az eseményt próbálják most meglovagolni az adathalászok. A valódi és a hamis bejelentkezési oldal szinte a megtévesztésig hasonlít egymásra, három apró jel különbözteti meg őket:

 

  • az eredeti oldal nem kéri a telefonos azonosító megadását
  • az eredeti oldal címsorában a https://www.raiffeisen.hu kezdetű cím látható
  • az eredeti oldal titkosított kapcsolattal kommunikál, a böngészők ekkor általában egy lakatot jelenítenek meg a címsorban

 

A csalók által használt domainnév a nic.com metaadatbázis szerint még nincs regisztrálva, ezért feltételezhető, hogy csak néhány órája él a hamis oldal. Bármilyen adatot is adunk meg, a bejelentkezésre kattintva egy angol nyelvű üzenetet kapunk, mely szerint hamarosan ellenőrzik az adatainkat.

 

halaszo.jpg

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy semmiképpen ne dőljenek be az ilyen vagy ehhez hasonló online csalásoknak, és amennyiben kétségük támadna, telefonon hívjuk fel bankjuk ügyfélszolgálatát, vagy a böngészőbe saját kezűleg gépeljük be az internetes elérhetőségét, ne bízzunk az előre megadott linkekben, mert azok a megjelenített címtől gyökeresen eltérő helyre is vihetnek.

 

Jó hír a bajban, hogy a PC World olvasói számára ingyenesen elérhető MPP Desktop 3.2 már eleve kiszűri az említett adathalász oldalra csábító félrevezető e-mailt, így olvasóinkat eleve nem fenyegeti veszély.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.