Hirdetés

Új szintre emelné a kémkedést az NSA?



|

Az internetes cégek kommunikációt titkosító fő kulcsára fájhat az ügynökség foga.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben napvilágra került dokumentumok alapján az amerikai és brit hírszerzés szó szerint ipari léptékben kémkednek: előbbi netszolgáltatóknál helyezhetett el nyers adatfolyamot elfogó berendezéseket, míg utóbbi a beszámolók alapján az óceán alatt futó gerincvezetékek egy részére tapadhatott rá.


A CNET beszámolója szerint az NSA nem elégszik meg ennyivel, hiszen manapság minden elfogadható kommunikációs szolgáltatás SSL segítségével titkosítja a kliens és szerver közti adatcserét, magyarán az ügynökség nem sokra megy az eltérített adatokkal. Éppen azért a portál szerint az amerikai hivatal szeretné elérni, hogy a netes kommunikációt biztosító vállalatok adják át számukra a fő titkosító kulcsukat, így rögtön dekódolhassák az elfogott kommunikációt – tehát gyakorlatilag ne érjen ellenük semmit a „gyári” titkosítás.


A cikk alapján úgy tűnik, hogy a nagy netes vállalatok nem hajlandóak ezt megtenni, hiszen a jelenlegi jogi környezetben nem kötelezhetőek együttműködésre. Ettől függetlenül a forrás szerint félő, hogy a szűkös büdzsével rendelkező kisebb cégek a jogi hadakozás általuk nem finanszírozható költségei miatt teljesíthetik a kérést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.