Hirdetés

Újabb lépés a vezeték nélküli szélessáv felé



|

Hirdetés

A WiBro az IEEE802.16 vezeték-nélküli internet-specifikációk közé tartozik, és 1Mbps sebességű adatátvitelt valósít meg akár 60 km/óra sebességgel haladó eszközök számára is. A technológia közeli rokonságban áll a WiMax (Worldwide Interoperability for Microwave Access) rendszerrel, mely szintén az IEEE802.16 családhoz tartozik, és arra tervezték, hogy rögzített vevőegységekhez több tíz kilométernyi távolságról közvetítsen kétszámjegyű megabitnyi adatot másodpercenként.

A dél-koreai kormány egyik nyilatkozata szerint a WiBro szolgáltatások indulása 2006 közepére várható. Az új szolgáltatások a dél-koreai térség konnektivitásának még nagyobb mértékű növelését célozzák; a térség ugyanis már így is a világ egyik legnagyobb adathálózati lefedettséggel rendelkező nemzete. Az országban nagy a szélessávú penetráció, mind a kábeles, a DSL és a WiFi hálózatok tekintetében. Dél-Korea volt az egyik első olyan ország a világon, ahol 3G (harmadik generációs) mobiltelefon-szolgáltatás indulhatott, melynek keretében a szolgáltatók CDMA2000 1x EvDO hálózatokon valósítottak meg adatátvitelt, akár 2.4Mbps sebességgel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.