Hirdetés

Windows béta esete a Noconával



|

Hirdetés

A Windows XP 64-Bit Edition for 64-Bit Extended Systems béta verzióját csak olyan rendszerekre telepíthetők, amelyek az AMD Opteron és Athlon 64 processzorára épülnek. Az installálási folyamat során a Windows ellenőrzi, hogy a kívánt lapkát használó rendszerre akarják-e telepíteni, ellenkező esetben nem települ fel.

A 64 bites kibővített operációs rendszer nyilvános béta verziója 2003 szeptemberében jött ki, még azelőtt, hogy az Intel bejelentette volna, hogy elkészíti a Noconát. Az operációs rendszert azóta sem frissítették, a Microsoft mérnökei előbb meg akarnak győződni arról, hogy a béta verzió ugyanazt a felhasználói élményt biztosítja Intel processzorral, mint az AMD lapkáival, mielőtt tanúsítanák az Intel lapkára is.

A két lapka utasításkészlete között van néhány kisebb különbség. Az Intel például nem támogatja az AMD 3DNow grafikus instrukcióit, míg az Intel hiperszálas technológiát használ Xeon processzoraiban, amit az AMD nem. A különbségek ellenére a két processzor jórészt kompatibilis, így viszonylag egyszerű lesz a Microsoftnak megoldani az Intel kódjának támogatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.