Hirdetés

Veszélyes trójai támadt a Facebookra



|

Nem árt vigyázni, hogy ne a kártevő élje helyettünk a közösségi életünket.

Hirdetés

A Microsoft figyelmeztetést adott ki egy új malware miatt, ami Google Chrome és Firefox kiegészítőnek álcázza magát, és a facebookos fiókokra támad. Elsőként Brazíliában tűnt föl a JS/Febipos.A néven ismert kártevő, ami igyekszik folyamatosan frissíteni magát, mint egy hagyományos beépülő a böngészőkben. 

Amint letöltik, a trójai elkezdi figyelni a gépünket, mikor lépünk be a Facebook-fiókunkra. Ezután letölt egy konfigurációs fájlt, amiben benne vannak a szükséges parancsok a kiegészítő számára. A kártevő innentől kezdve szabadon tud like-olni, megosztani, közzétenni, csoportokhoz csatlakozni, üzeneteket küldeni, tehát komplett önálló életbe kezd helyettünk a közösségi oldalon. 

A malware egyes alváltozatai úgy készültek, hogy provokáló, sértő üzeneteket tegyenek közzé, bár ezzel a formával még csak a portugáloknál találkoztak. A Microsoft a fertőzések továbbterjedésére számít, bár a jelenlegi számadatokról nem beszélt. Azt sem tudni, hogyan települ a gépünkre a kiegészítő, amely egyébként cserélgeti az üzeneteket, a linkeket, a facebookos oldalakat és a tevékenységét is váltogatja. 

Az mindenesetre kulcsfontosságú, hogy mindig naprakész legyen a végpontvédelmünk, hogy elkerüljük a malware átkúszását a gépünkre. A Microsoft szerint fennáll a veszélye, hogy a trójai mindenhol elterjed. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.