Hirdetés

A Samsung belenézne az Apple-HTC megállapodásba



|

A Samsung bírósági beadványban kérte ki az Apple és a HTC között létrejött licencmegállapodás másolatát. A koreai cég jogászai szerint a dokumentumban foglaltak a kaliforniai gyártóval folytatott jogi csatározásuk kimenetelét is befolyásolhatják.

Hirdetés

A Samsung pénteken beadványban kérte az illetékes amerikai bíróságot, hogy bocsássák rendelkezésére az Apple és a HTC közötti pereskedést lezáró, múlt héten megkötött licencmegállapodás másolatát. A kaliforniai és a tajvani gyártó képviselői múlt szombaton jelentették be, hogy hosszas jogi huzavona után végre sikerült egyetértésre jutniuk, és lezárniuk évek óta tartó „szabadalmi háborújukat”.

Az Apple és a HTC „nézeteltérése” nagyban hasonlít ahhoz a jogvitához, amely a cupertinóiak és a koreai vállalat között zajlik. A Samsung jogászai beadványukban azt írták, szeretnék áttekinteni, pontosan mely szabványokkal kapcsolatban sikerült megállapodást kötnie a cégeknek. Annál is inkább, mivel egyes tételekkel – köztük a felhasználói interfészek „bounce back” animációit, valamint a görgetést és zoomolást védő '381-es és '915-ös szabványokkal – kapcsolatban átfedések lehetnek a két ügy között.

Robert Becher, a Quinn Emanuel ügyvédi iroda munkatársa, a Samsung jogi képviselője szerint, a megállapodásban foglaltak az ügyfele és az Apple között folyó per egyes részleteit is más fénytörésbe helyezhetik. „Mint azt önök is tudják, annak kérdését, hogy az Apple hajlandó-e licencelni a szabadalmait, a Samsung (…) ellenkeresetében is érintettük – írta a beadványban Becher. – A licenc direkt hatással lehet annak megállapítására (…), hogy jogos volt-e az anyagi jóvátétel megítélése.”

Nem véletlen, hogy a Samsung szeretné elérni az "anyagi jóvátétel" kérdésének felülvizsgálatát. Az illetékes bíróság idén szeptemberben bűnösnek mondta ki a Samsungot az Apple szabadalmainak megsértése miatt és 1,05 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte a céget. A jogi utóvédharcok azóta is folynak.

A Samsung arra kérte a bíróságot, hogy legkésőbb november 27-ig döntse el, kiadja-e nekik az Apple-HTC megállapodás másolatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.