Hirdetés

Ilyen az iOS 8 osztott képernyős módja



|

Titokban már belekerült az osztott képernyős mód az iOS 8 kódjába.

Hirdetés

Egy ideje már pletykálják, hogy az iOS 8 egyik nagy újítása az osztott képernyős mód lesz, aminek a hiányát a Microsoft régóta kritizálja reklámjaiban. Az is kiderült azonban már a WWDC előtt, hogy az Apple egyelőre nem beszél róla, mert a funkció még gyerekcipőben jár. Most egy fejlesztő ellenben rájött, hogy az iOS 8 kódja már tartalmazza a multitaskingos módot. 

Hirdetés

Az iOS 8-ban már most lehetséges az appokat két ujjal átméretezni a képernyőn. Az új app ablaka így elfoglalhatja a kijelző negyedét, felét és háromnegyedét egyaránt. El kell mondani persze azt is, hogy hiába van mindez benne az iOS 8 mostani SDK-jában, elképzelhető, hogy az ősszel megjelenő végleges verzióba még nem kerül bele, hanem például a 8.1-re tartogatja az Apple. 

A tervek szerint egyszerre két appot futtathatunk majd egymás mellett, a tartalmakat pedig tetszés szerint mozgathatjuk majd ezek között. Bár egy ilyen funkciónak az átlagfelhasználók is nagyon örülhetnek, az igazi ütőkártyát az üzleti szektorban jelentheti az osztott képernyős mód, az iPadeknél. A lehetőség a Windows 8-ban alapértelmezettként adott, de sok androidos eszközön, például a Galaxy Note 3-on is van ilyen mód. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.