Hirdetés

AMD: nem kizárt az ARM processzorok tervezése



|

Érdekes információ érkezett a vállalat vezérigazgatójától.

Hirdetés

Rory Read, az Advanced Micro Devices augusztusban kinevezett új vezérigazgatója nemrég az IT Supply Chain konferencián adott interjújában nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben ARM architektúrájú processzorokkal rukkolhat elő a cég.

 

 


A korábban a Lenovo ügyvezetőjeként dolgozó szakember ugyan nem beszélt konkrét tervekről, ám az Intel vezetőségétől eltérően láthatóan nem gondolja úgy, hogy az aránylag sokat fogyasztó x86-os architektúrának túl nagy jövője lehet az okostelefonok és tabletek piacán. Megemlítendő, hogy ettől függetlenül az AMD hivatalos tájékoztatása szerint jelenleg nem állnak üzleti kapcsolatban a brit ARM-mel, ami persze nem zárja ki a jövőbeli együttműködés lehetőségét.


Az Intel részéről természetesen érthető, hogy miért kívánják erőltetni a saját x86 architektúrájuk tabletekben és mobilokban történő használatát, ám a folyamatos fejlesztéseik, és mérnöki bravúrjaik ellenére szimplán nem képesek eléggé leszorítani a processzoraik fogyasztását, így versenyképtelenek a taglalt piacokon.


Amennyiben sikerülne megoldaniuk az energiaigény problémáját, akkor is ott lenne a szoftverek kérdése: ugyan az Ice Cream Sandwich-től kezdve a Google készít hivatalos x86-os változatot az Androidból, ám az eltérő architektúra miatt a külsős fejlesztőknek újra kellene fordítaniuk a programjaikat, ráadásul ezen verzióknak készíteni kellene egy saját disztribúciós rendszert is - még ha minden meg is valósulna, akkor is a levegőben lógna azon kérdés, hogy egyáltalán addigra már mi értelme volt az egésznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.