Hirdetés

Csökkenhet az okostelefonok ára



|

Állítólag egy éven belül akár 100-150 dollárért is lehet majd például Windows Phone 7-es mobilt vásárolni.

Hirdetés

Andrew Lees, a redmondi cég mobilos divíziójának igazgatója nemrég a Microsoft Worldwide Partner Conference-en tartott előadásában kifejtette, hogy egy éven belül 100-150 dollárra is mérséklődhet a Windows Phone 7 operációs rendszert futtató mobilok kezdő ára.

 

Samsung Omnia 7
Samsung Omnia 7

 


Mindez elsősorban a hardverárak csökkenésének köszönhető: Lees állítása szerint egy évvel ezelőtt még nem volt olyan minőségi alkatrészekből összeállított okostelefon, amelyet összességében 400 dollárnál olcsóbban le lehetett volna gyártatni. 12 hónap alatt ez a költség megfeleződött, és a következő egy évben is ilyen mértékű árvágásra lehet számítani.


A folyamat elsődleges oka nem az alkatrészek gyors elavulása, hanem a különféle modulok egyre jobb integráltsága: minél több feltétlenül szükséges alkatrész kap helyet már magában a System-On-Chipben, annál olcsóbb lesz a komplett csomag. Amennyiben az előrejelzés megfelel a valóságnak, akkor természetesen nem csak a Microsoft rendszerével szerelt okostelefonok ellenértéke fog mérséklődni a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.