Hirdetés

Egyelőre kevés ultrabook kerülhet piacra



|

A gyártók még nem biztosak a sikerben, így első körben erősen limitált mennyiségű eszköz kerülhet ki az üzemekből.

Hirdetés

Hosszas tervezési periódus után végre bemutatkozott néhány ultrabook a jelenleg is zajló IFA-kiállításon, az Intel által kezdeményezett önálló noteszgép-kategória gyakorlatilag a MacBook Air közvetlen riválisait jelenti. A 13,3 colos kijelzővel szerelt, könnyű és vékony eszközök tömeggyártása mellé számos fontos gyártó sorakozott fel, első körben az Acer, a Lenovo, és a Toshiba mutattak be vonatkozó megoldásokat.

 

Toshiba Portégé Z830
Toshiba Portégé Z830

 


Iparági források szerint ettől függetlenül a vállalatok egyelőre nem biztosak az ultrabookok kirobbanó sikerében, hiszen tavaly meglehetősen gyérül fogytak az Intel rendkívül alacsony fogyasztású processzoraival piacra dobott noteszgépeik, amelyek teljesítmény szempontjából gyakorlatilag 12+ colos kijelzővel ellátott netbookoknak is nevezhetőek voltak. Ezekhez hasonlóan az ultrabookok sem komoly multimédiás megoldások, ráadásul elég drágák lesznek.


A korábbi keserű tapasztalatoknak köszönhetően a gyártók állítólag 50 ezer darab alatt fogják tartani az előállított ultrabookjaik mennyiségét, így azok sikertelensége esetén minimalizálni tudják a veszteségeiket, és még időben elkaszálhatják a bukott termékeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.