Hirdetés

MWC: hivatalos a Blackberry KEYone okostelefon



|

A szóköz billentyűbe került az androidos készülék ujjlenyomat-olvasója.

Hirdetés

A nemrég közhírré tétetett terveinek megfelelően a Blackberry szombaton bejelentette az eddig csak Mercury kódnéven ismert KEYone okostelefonját. A kínai TCL által tervezett készülék már ránézésre is vérbeli Blackberry, a 4,5 hüvelykes és 3:2 képarányú érintőkijelzője alatt egy négysoros fizikai QWERTY-billentyűzet kapott helyet. Az ujjlenyomat-olvasó a szóköz gombba került.


Hirdetés


A telefon kettes számú nagy érdekességét a Blackberry által szolgáltatott Android 7.1.1 operációs rendszer jelenti, a szoftverben természetesen megtalálhatóak a kanadai vállalat által készített saját kommunikációs alkalmazások és biztonsági szolgáltatások is. A Blackberry szerint a KEYOne a világ legbiztonságosabb androidos mobilja, az állapot fenntartása érdekében pedig a Blackberry DTEK mobilokhoz hasonlóan erre a készülékre is minden hónapban megérkeznek majd az Android biztonsági frissítései.



Az okostelefon lelkét a nyolcmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 625 lapkakészlet képezi, 3 GB memóriával és 32 GB bővíthető háttértárral kiegészítve. A Blackberry szerint a megfelelő teljesítmény mellett az energiatakarékosság miatt esett a választás erre az SoC-re, a 3505 milliamperes nem cserélhető akkuval erős használat mellett is kibír egy teljes munkanapnyi használatot a KEYone. A Quick Charge 3.0 gyorstöltésnek köszönhetően bő fél óra alatt 50 százalékosra tölthető a telep, sajnos a vezeték nélküli töltést nem támogatja a telefon.



A Blackberry KEYOne pontos specifikáció alant olvashatóak, az áprilisban piacra kerülő készülék kártyafüggetlen európai ára bruttó 599 euró, azaz olyan 185 ezer forint lesz.


Blackberry KEYone specifikációk:

- GSM/GPRS/EDGE, HSPA+, LTE
- Bluetooth 4.2 Wi-Fi ac, A-GPS, NFC
- Érintőkijelző: 4,5", 1620×1080 pixel, 3:2 képarány, IPS
- Előlapi kamera: 8 MP, fixfókusz, 84° látószögű lencse
- Hátlapi kamera: 12 MP, fáziskülönbséges AF, dupla LED-es vaku; videó: 4K@30fps
- Qualcomm Snapdragon 625 SoC
- 3 GB RAM, 32 GB háttértár, microSD foglalat (max. 2 TB)
- USB 3.1 Type-C csatlakozó, ujjlenyomat-olvasó a szóköz billentyűben
- Négysoros fizikai QWERTY-billentyűzet
- Android 7.1.1 OS
- Akku: 3505 mAh, Quick Charge 3.0 (50% töltöttség 36 perc alatt)
- Súly: 180 gramm
- Méret: 149 × 73 × 9,4 mm

Van még több hírünk és beszámolónk az idei Mobile World Congressről, kattints ide és olvasd el, milyen mobilok és kütyük érkeztek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.