Hirdetés

Intel: küszöbön az x86-os mobilok debütálása



|

A grafikonok szerint a Medfield már komoly riválisa az ARM-alapú megoldásoknak.

Hirdetés

Az Intel nemrég lerántotta a leplet az okostelefonokba és tabletekbe szánt Medfield architektúrájáról, amely a tavaly bemutatott, és nagyot bukott Moorestown utódja. Az új megoldás a második képen látható, hivatalos forrásból származó grafikonok szerint fogyasztás alapján képes konkurálni a pontosan meg nem nevezett ARM-alapú System-On-Chipekkel, ráadásul teljesítmény szempontjából felül is múlja azokat.

 


Ezzel együtt természetesen a cég elkészítette a fenti renderen látható referencia-mobilt, amely az MIT Technology Review tapasztalatai szerint körülbelül akkora volt, mint egy iPhone 4, ám valószínűleg a műanyag borításának köszönhetően könnyebb volt az almás telefonnál.


A portál szerkesztője szerint az Android 2.3 operációs rendszert futtató prototípus meglepően jó teljesítményt nyújtott: webböngészés közben gyorsan és simán működött, ráadásul képes volt Blu-Ray minőségű videókat is lejátszani. Az úriember külön kiemelte a kamera „burst mode" funkcióját, amellyel a telefon egy szempillantás alatt rögzített 10 darab 8 megapixeles képet.

 


Az Intel szerint az első Medfieldet használó mobilok bejelentése 2012 első felében várható, a végleges termékek pedig minden bizonnyal már Ice Cream Sandwich-csel kerülhetnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.