Hirdetés

Itt a tabletekbe szánt négymagos Snapdragon



|

Akár 2,5 gigahertzen is ketyeghet az új CPU, a grafikus vezérlője pedig a konzolokéval megegyező számítási teljesítményű lesz.

Hirdetés

A Qualcomm ma Barcelonában hivatalosan is bejelentett három új Snapdragon System-On-Chipet: az egymagos MSM8930-at, és a kétmagos MSM8960-at okostelefonokba szánja a gyártó, utóbbiról már korábban beszámoltunk. Az igazi érdekességet a tabletekbe tervezett APQ8064 jelenti, amelybe négymagos processzor került, a teljesítményének érzékeltetésére pedig talán a bivalyerős++ lenne a legjobb kifejezés.

 

Qualcomm Snapdragon MSM8960

 


A Krait kódnevű magjai 28 nanométeres csíkszélességgel készülnek majd, és egyenként akár 2,5 gigahertzes frekvencián is üzemelhetnek, emellett ráadásul a komplett SoC még így is 75 százalékkal kevesebbet fog fogyasztani a legelső Snapdragonnél.


A lapkakészlet grafikus teljesítménye is jelentősen túl fog mutatni a jelenleg piacon lévő megoldásokén, hiszen az Adreno 320 GPU a tájékoztatás szerint szintén négymagos, és képes lesz azonos idő alatt annyi műveletet elvégezni, mint az aktuális XBOX 360, vagy PlayStation 3 vizuális alrendszere.


A rossz hír az, hogy a Qualcomm APQ8064 még nem áll készen a sorozatgyártásra: az első végleges mintadarabokat 2012 elején kaphatják meg a partnerek, így jövő év közepe előtt ezzel szerelt termékek valószínűleg nem fognak piacra kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.