Hirdetés

Limitált programkínálat a Windows 8 ARM-en



|

Az SoC-ken futó változat valószínűleg nem lesz kompatibilis a korábbi alkalmazásokkal.

Hirdetés

Renee James, az Intel szoftverek és szolgáltatások névre hallgató divíziójának vezetője nemrég érdekes információkat osztott meg a redmondiak Windows 8 néven ismert operációs rendszerének ARM-es változatáról. Ez a verzió a jelenlegi hírek szerint az NVIDIA, a Texas Instruments, és a Qualcomm egyes System-On-Chipjeivel lesz kompatibilis.

 


Az alapvetően eltérő hardveres környezet miatt eddig is sejteni lehetett, hogy a mostani windowsos alkalmazások nem lesznek kompatibilisek ezzel a variánssal, azonban a hölgy elhintett néhány érdekes részletet: a szavaiból körülbelül az derült ki, hogy az x86-os Windows 8 természetesen kompatibilis lesz a jelenleg piacon lévő alkalmazásokkal, emellett pedig kizárólag ezen futó szoftverek is elérhetőek lesznek rá.


Utóbbi alkalmazások menni fognak az ARM-es verzión is, így a programkínálat szempontjából lesz némi átjárás a két eltérő változat közt. A Microsoft az eredeti nyilatkozatot nemrég pontatlannak és megtévesztőnek titulálta, azonban nem adták tudomásunkra, hogy melyik részével volt probléma, így mi fentebb a legvalószínűbb lehetőséget vázoltuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.