Hirdetés

Már a Qualcomm is fizet a sebezhetőségekért



|

Biztonságosabbá válhatnak az androidos készülékekhez írt meghajtói.

Hirdetés

A Google már bő egy éve minden hónap elején biztonsági frissítéseket tesz elérhetővé az Androidhoz, bár sajnos ezeket csak a drága és nem túl régi mobilokkal rendelkezők kapják meg. A javított sérülékenységek listáját természetesen nyilvánosságra hozza a keresőcég, ezeket böngészve pedig feltűnhetett, hogy a Qualcomm Snapdragon chipsetek meghajtóihoz minden hónapban érkeznek súlyos sérülékenységeket javító patchek.


Hirdetés


Úgy tűnik, hogy a gyártónak végre elege lett a drivereinek súlyos problémáiból, így más nagy techcégekhez csatlakozva elindította a saját hibavadász programját, amely keretében felfedezett sebezhetőségenként akár 15 ezer dollár jutalom is ütheti a hackerek markát. A remények szerint a kezdeményezés idővel jelentősen növelni fogja a Snapdragon chipsetes okoseszközök biztonsági színvonalát, ami természetesen pozitív fejlemény a fogyasztók számára.


A hibavadász program iránt érdeklődő hackerek itt tájékozódhatnak a részletekről.


(Forrás: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.