Hirdetés

Már nem sci-fi a hajtogatható mobil



|

A Nokia Worldön kipróbálható egy prototípus.

Hirdetés

A finn vállalat 2008 környékén már egyszer bemutatta a Kinetic névre hallgató koncepcióját, amely egy alakját változtatni képes mobiltelefon volt. Az eltelt időben érdemi változások történetek az elmélet és gyakorlat viszonylatában, hiszen a jelenleg is zajló Nokia World kiállításon már egy működő prototípus is kipróbálható.

 

 


A videón is megtekinthető eszköz csak demonstrációs célokat szolgál, megtévesztő formatervétől eltekintve nem egy okostelefon, ám képeket már lehet vele nézegetni, és zenelejátszásra is alkalmas. A rendkívül flexibilis anyagának köszönhetően meglehetősen rugalmas, amely a jövőben jól jöhet a strapabíró mobilok készítése során.


A másik érdekesség, hogy a prototípusba szenzorokat építettek a Nokia mérnökei, a tesztkészülék hajlítgatásával lehet kezelni a képnézegető és zenelejátszási funkciókat, amely hosszú távon alaposan átértelmezheti a „felhasználói élmény" fogalmát. A Kinetic projekt egyelőre még távol van a kiforrott állapottól, ám az elkövetkező 5 éven belül talán már piacra kerülhetnek az első, alakjukat változtatni képes elektronikai eszközök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.