Hirdetés

Másfél milliárd dollárt is fizethet az iPad név miatt az Apple



|

Egy kínai cég jogosan perli az almásokat a márkajelzés illegális használata miatt.

Hirdetés

A mostanában inkább jogi vitái, mintsem termékei miatt rendszeresen rivaldafénybe kerülő Apple csúnya vereséget szenvedett egy kínai bíróságon, ahol a Proview Technologies nevű helyi céget perelték az iPad márkajelzésű tableteik miatt.

 

 


Meglepő módon az elsőre szokványosnak tűnő jogsértés kivizsgálása közben gyorsan kiderült, hogy óriási csavar van a történetben, ugyanis a Proview még 2000-ben levédette többek közt Kínában is az iPad márkajelzést, így valójában az Apple sérti az ő védjegyüket - a bíró mostanra hivatalosan is lezárta az eredeti ügyet.


Természetesen a Proview ügyvédei a jogi hercehurcára válaszul még októberben visszaperelték az almásokat, jelenleg 10 milliárd jüanos, avagy átszámítva közel 353 milliárd forintos kártérítési követelnek a Tim Cook által irányított vállalattól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.