Hirdetés

Merjünk-e SMS-bankolni?



|

Android okostelefonokra már van banki SMS-lopó kártevő.

Hirdetés

Hogy miként és mivel bankolunk, az az egyik legfontosabb biztonságtechnikai döntés valamennyiünk hétköznapjaiban. A leggyakrabban egy alkalmi SMS kód kiküldésével teszik a bankok biztonságosabbá, illetve pusztán a PC megszállásával nem uralhatóvá bankszámlánk online hozzáférését. Csakhogy ha okostelefonunk van, akkor már nem lehetünk annyira nyugodtak.

 

 

A Computerworld.hu cikke részletesen beszámol az Android platformon már tavaly felbukkant SPITMO (SpyEye in the mobile) kártevőről, mely képes a PC-s kártevőkkel együttműködve ellopni az SMS-ben érkező kódokat. A cikk részletesen kifejti, hogy miként éri el a kártevő PC-s társalkalmazása, hogy azt higgyük, a bankunk kér minket az okostelefon alkalmazás letöltésére. Annyi bizonyos, hogy ezután érdemes jól megnézni telepítéskor, hogy egy okostelefonos alkalmazás kér-e engedélyt az SMS kezeléshez vagy sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.