Hirdetés

Mindenkit lefikázott a héten a Microsoft



|

Az Apple és a Samsung is tűz alá került, miközben a Microsoft saját háza táján sincs minden rendben.

Hirdetés

Egy-két (vagy több) évtizeddel ezelőtt a Coca-Cola és a Pepsi gyepálták egymást hasonlóan, ám idővel ők is lecsillapodtak és a reklámokban csak ritkán lehetett azzal találkozni, hogy a vezérfonál a konkurens szidalmazása. Most azonban újra előtérbe került ez a fajta megoldás és már a prosztata vonatkozásában is azt látni, hogy egyik termék a másikhoz hasonlítja magát, kiemelve annak hátrányait. Így már nem csoda, hogy a mobilos területen is egyre gyakoribb ez a viselkedés, amit a Microsoft a héten kétszer is bemutatott, de aztán kiderült, hogy azért náluk sincs minden rendben és a Surface 2, valamint a Surface Pro 2 sem fenékig tejfel.

Hirdetés

Kedden egy olyan reklám került a YouTubera, melynek nyitóképe rögvest egy felirat, miszerint a "Surfacenek van USB portja, az iPadnek nincs". Ezzel kár is lenne vitatkozni, de ami ezt követi, az már inkább nevetséges, semmint gondolkodásra ösztönző. Megnézhetjük ugyanis, hogy a Surface esetében milyen jól tudunk dugdosni ebbe az USB-be, míg az iPad esetében sajnos kénytelen vagyunk nélkülözni azt, hogy egyszerre tudjunk mondjuk külső eszközt csatlakoztatni és tölteni. Sőt, azt is kiemelik, hogy van ám HDMI csatlakozó is, amivel rögvest nagyképernyős tévére is lehet csatlakozni, míg az Apple termékénél ez sem megoldott. Azért itt már mindenképpen hozzá kell tenni, hogy az okostévék egyre gyorsabb terjedésével talán nem akkora tragédia, ha az ember nem vezetékek segítségével kíván egy külső megjelenítővel párosodni. Mindez így néz ki negyven másodpercben:

De ha már ennyire belelendültek a kreatívok ott a Microsoft marketingrészlegnél, akkor egy lendülettel megalkották ugyanezt az ekéző filmecskét a Samsung Galaxy Tab 10.1-gyel is, ahol abba már nem tudtak belekötni, hogy nincs USB, éppen ezért azzal kezdik, hogy a "Surfacenek van teljes méretű USB portja, a Galaxy Tabnak nincs". Egyebekben nem különbözik a koncepció, hiszen ismét láthatjuk, hogy a Surfacere mi mindent rádugdoshatunk, a koreai eszközre meg mi mindent nem.

Csakhogy a dolgok ritkán feketék és fehérek, hiszen a Surface 2 és a Surface Pro 2 esetében hiába az USB, ha közben nem bírják a használatot, ugyanis a legfrissebb hírek szerint mindkét eszköznél túlmelegedési problémák léphetnek fel játék, illetve multitasking közben. Ilyenkor amellett, hogy a masinák érezhetően melegszenek, a kijelző is sötétebb lesz, ez pedig nem igazán nevezhető elfogadható, avagy üzemszerű viselkedésnek. A problémáról a Microsoft szóvivője azt mondta, hogy tudnak róla és igyekeznek egy frissítéssel orvosolni a dolgot, de addig is azt tanácsolják azoknak, akik ezt tapasztalták, hogy ha gond van, akkor hagyják a gépet pihenni egy-két percig. Szubjektív véleményünk szerint ez éppen csak egy fokkal jobb az "üljön át másik autóba" SMS-nél, de mindenképpen van tanulsága a leírtaknak.

Többek között az, hogy ne hasonlítsunk össze két olyan terméket, melyek nem feltétlen indulnak azonos árkategóriában, illetve csak akkor menjünk neki másoknak, ha egészen biztosak vagyunk benne, hogy amit alkottunk, az mentes a bosszantó hibáktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.