Hirdetés

Oracle: vissza az agarakkal a droid perben



|

Az ügy bírájának kezd elege lenni a cég ügyvédeiből.

Hirdetés

Már többször is beszámoltunk az Oracle által a Google ellen indított perről, amelyben az előbbi vállalat számos, Java platformhoz kapcsolódó szabadalmának Androidban való megsértésével vádolja a keresőcéget. A múlt októberben kezdeményezett tárgyalótermi háborút vélhetően a felperes fogja megnyerni, ám nyilván nem mindegy, hogy milyen körülmények közt.

 

 


A felek legutóbbi meghallgatásán Alsup bíró nem volt éppen jó hangulatában, mindkét vállalat képviselői megkapták tőle a magukét. Az úriember különösen az Oracle ügyvédjét oktatta ki: véleménye szerint nevetséges előkészítői munkára utal, hogy az eredeti periratban felsorolt, állítólag megsértett szellemi tulajdonok számát pár hónap alatt önként kénytelenek voltak megtizedelni, 123 helyett hamarosan nagy valószínűséggel 25 alá fog esni ezek mennyisége. Alsup szerint a 700 dolláros órabérért dolgozó ügyvéd tulajdonképpen csak kitalálta a vádak nagy részét, hogy előállhasson egy extrém - akár 6 milliárd dolláros - kártérítési követeléssel.


Emellett a bíró kijelentette, hogy a Google nyilvánvalóan tisztában volt egyes szabadalmak jogtalan felhasználásával, ám mégsem tett semmit a legalizálás érdekében, amely rendkívül súlyos körülmény.


Pikáns részlet, hogy az Oracle az elmúlt napokban törölt pár régebbi, az ügy szempontjából rendkívül kínos blogbejegyzést a cég weboldalairól. Az egyik szerint a Sun Microsystems akkori vezetője, Jonathan Schwartz tisztában volt az Android futtatói környezetének Java-alapúságával, és „teljes szívéből" üdvözölte a választást, szó sem volt pereskedésről. Mindez sokat segíthet a Google-ön, hiszen így egy visszamenőleges kártérítés esetén talán ki tudják alkudni, hogy ne a kezdetektől, hanem a Sun felvásárlásának időpontjától kelljen fizetniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.