Hirdetés

Sci-Fi filmmel védekezik a Samsung



|

A cég szerint korántsem olyan egyedi az iPad megjelenése, mint ahogy azt az Apple állítja.

Hirdetés

Mint már többször is beszámoltunk róla, az almás cég több fontos piacon is megpróbálja ellehetetleníteni a Samsung táblagépeinek és okostelefonjainak terjesztését. Az első jogi csatározás az Egyesült Államokban vette kezdetét, később Ausztráliára is átterjedt a viszály, legutóbb pedig Európában került csávába a koreai gyártó.

 

2001: Űrodüsszeia
2001: Űrodüsszeia

 


A legfrissebb hírek szerint az egyesült államokbeli perben rendkívül érdekes ötlettel rukkoltak elő a Samsung ügyvédei, hogy aláássák Jobs cégének az iPad formatervének másolására vonatkozó vádját, ugyanis képeket nyújtottak be a „2001: Űrodüsszeia" című tudományos-fantasztikus klasszikusból.

 


Állításuk szerint az 1968-as alkotás egyik jelenetében az űrhajósok előtt egyértelműen tabletek láthatóak, amelyek külseje lényegében megegyezik a most piacon lévő valódi modellek alapvető kinézetével. Mindez azt jelenti, hogy az almások jogtalanul birtokolják a nem saját kútfőből származó formatervi szabadalmat, ráadásul Jobs és társai csak a film megjelenése után 6 évvel alapították meg az Apple-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.