Hirdetés

ST-Ericsson SoC kerülhet az XPERIA LT22i-be



|

Úgy tűnik, hogy nem csak a Windows Phone-os Nokiákban kerül bevezetésre a kétmagos processzorral szerelt U8500.

Hirdetés

Érdekes belsős információkat hozott nyilvánosságra az XPERIA blog, a portál értesülései szerint a Sony Ericsson jövőre legalább egy ST-Ericsson NovaThor U8500 System-on-Chippel szerelt, Android 4.0 operációs rendszert futtató mobillal fog előrukkolni.

(A videókon az ST-Ericsson saját prototípusa látható, nem az LT22i)


Sajnos keveset tudni a kérdéses LT22i, avagy Nyphon kódnévre hallgató XPERIA készülékről, ám elvileg a fontosabb specifikációi meg fognak egyezni a korábban pletykált Nozomiéval, viszont az érintőkijelzője „csak" 960×540 képpont felbontású lesz.


Maga a NovaThor U8500 SoC teljesen korrekt megoldásnak tűnik, a lelkét egy két darab Cortex-A9 maggal ellátott, 1 gigahertzen üzemelő processzor adja, amely mellé Mali-400 MP1 grafikus lapkát építettek az ST-Ericsson mérnökei.


Figyelemreméltó egybeesés, hogy a chiptervező vállalat pont két nappal ezelőtt tett közzé néhány videót, amelyeken az Ice Cream Sandwich futását demózzák egy házilag barkácsolt prototípuson, bár megemlítendő, hogy a grafikus felület hardveres gyorsítását a felvétel idején még nem sikerült aktiválniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.