Hirdetés

Szabványosodhat a vezeték nélküli töltés



|

A Qualcomm igazgatósági tag lett a Qi-t fejlesztő konzorciumban.

Hirdetés

Az utóbbi évek egyik legérdekesebb, nem csak fogyasztóelektronikai eszközöket érintő találmánya a vezeték nélküli töltés, ám ennek megvalósítására technikailag több lehetőség is kínálkozik, így jelenleg legalább három szövetség versenyzik egymással a maga megoldásának de-facto szabvánnyá nyilvánítása érdekében. Ez hátráltatja a funkcionalitás terjedését, amely végső soron senki számára sem előnyös.

Hirdetés


Úgy tűnik hamarosan véget érhet a háború, ugyanis az Alliance for Wireless Powert a Samsunggal közösen alapított Qualcomm csatlakozott a Qi-szabványt fejlesztő, Verizon által életre hívott Wireless Power Consortium igazgatóságához. A harmadik nagy csoport az AT&T és Starbucks által létrehozott Power Matters Alliance, ám a csoport látszólag egy ideje már csak fő a saját levében.


Az Engadgetnek nyilatkozva ettől függetlenül a Qualcomm szóvivője hangsúlyozta, hogy a Qi-nél jobb a cég saját megoldása: 5 helyett 24 wattot képes leadni, továbbá kevésbé kell precízen illeszkednie az állomásnak és tölteni kívánt eszköznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.