Hirdetés

Tévé bárhol: V7 Pico Android 2 teszt



|

Az eszközzel szabad fogású DVB-t adásokat nézhetünk a mobiljainkon és táblagépeinken.

Hirdetés

Habár a mobilokat és a táblagépeket jellemzően on demand tartalomfogyasztásra találták ki, időnként felmerülhet az igény lineáris tévécsatornák műsorának vételére, főként nagyobb sportesemények élő közvetítései esetén, vagy útközben, ha egy mesecsatornával szeretnénk elszórakoztatni gyermekünket. Mobilnettel nem ajánlott a hosszas tévézés, egy óra alatt könnyen összehozhatunk egy 1 GB-os adatforgalmat, amit a korlátos csomagokkal nem feltétlenül tudunk nullszaldósan kivitelezni.
 

Hirdetés


A V7 Pico Androiddal viszont megkerülhetjük a mobilszolgáltatókat, a gyártó ugyanis pendrive méretű eszközébe egy kihúzható kis antennát és egy DVB-T-tunert épített, amely adatforgalom használata nélkül képes átküldeni a microUSB-kapun keresztül mobileszközünknek az ingyenesen fogható földfelszíni tévé- és rádióadásokat. Tapasztalatunk szerint ezt jó hatékonysággal teszi, épületen belül is gond nélkül tudtuk fogni a hazai digitális csatornákat, igaz, csak 720p felbontásban, de ezt a kisebb kijelzők miatt nem fogjuk problémaként érzékelni. Az Android- és iOS-eszközökre telepíthető Tivizen mini nevű kliens ráadásul átlátható, minden fontos funkcióval rendelkezik, került bele EPG, és az élő adások rögzítésére is felkészítették. Arra viszont mindenképpen figyeljünk, hogy az USB host üzemmód engedélyezve legyen eszközünkön, máskülönben nem jön létre a kapcsolat.


Összességében egy hasznos kiegészítőről beszélhetünk, ami pontosan azt teszi, amit a dobozfeirat ígér, talán csak ez eszköz házába süllyeszthető antenna lehetne strapabíróbb.


Névjegy

– Forgalmazó: Ingram Micro Magyarország
– Ár: 8900 Ft
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 8


Adatok

– microUSB-csatlakozás
– integrált DVB-T-tuner
– 720p felbontás
– Android- és iOS-applikáció (Tivizen mini)
– VHF (170~230 MHz), UHF (470~860 MHz)
– 103×108×24 mm
– 40 g

Előny: minőségi applikáció, egyszerű beüzemelés
Hátrány: törékeny antenna


Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.