Hirdetés

Valójában ötmagos az új NVIDIA Tegra



|

Az eddig négymagosnak hitt processzorba került egy csökkentett órajelű, extra modul is.

Hirdetés

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, az NVIDIA következő generációs központi egységével szerelt első tabletek valamikor az év végén kerülhetnek piacra, míg az okostelefonokban a jövő év elején debütálhat a Kal-El kódnevű lapka. Az elérhetővé válásának közeledtével a cég egyre több információt csepegtet a megoldásáról, az egyik friss dokumentumból például kiderült, hogy nem is négymagos az SoC.

 

 


Az ötödik, társaihoz hasonlóan Cortex-A9 architektúrára épülő feldolgozóegységre a gyártó csak társmagként hivatkozik, ráadásul a megoldás a másik négynél jóval alacsonyabb, 500 megahertzes üzemi frekvencián működik. Az igáslónak is nevezhető plusz chip célja, hogy a legalapvetőbb feladatokat - például a levelek háttérben történő szinkronizációját , vagy éppen zenék lejátszását - levegye a rivaldafényben fürdő társai válláról, ezzel meghosszabbítva az akkus üzemidőt.

 

 


Ezzel együtt a gyártó nyilvánosságra hozott pár diát, amelyeken a Tegra 2 és Kal-El átlagos fogyasztását vetik össze különféle helyzetekben. Mint látható, a különösen a HD videók lejátszásánál hatalmas a különbség a kettő közt, a Kal-El jobb szimmetrikus feldolgozásának köszönhetően 61 százalékkal „eszik" kevesebbet elődjénél.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.