Hirdetés

Videón a négymagos Tegra képességei



|

A Kal-El kódnevű SoC új életet lehelhet a mobilos játékokba.

Hirdetés

A holnap kezdődő Computex kiállítás előtt szokás szerint számos gyártó elkezdte bejelenteni az eseményen élőben is megtekinthető friss megoldásait, az NVIDIA ezúttal az új Tegra képességeiből adott egy kis ízelítőt.


A Kal-El kódnevű SoC-ben a processzor, és a grafikus alrendszer egyaránt megújult: előbbi ugyan a Tegra 2-höz hasonlóan még ARM Cortex-A9 architektúrára épül, ám már négymagos, míg a frissített GeForce ULP GPU 8 helyett 12 feldolgozóegységgel lett ellátva.

 


Az efféle megoldásokban rejlő potenciált természetesen játékokkal lehet a legjobban demózni, így az NVIDIA elkészítette a Glowball névre hallgató szoftver előzetes változatát, a végleges verzió később letölthető lesz a Tegra Zone-ról. Érdekessége, hogy teljesen dinamikus megvilágítást használ, továbbá a fizikai számításokat is a CPU végzi.


Mint a videóban is elhangzik, a végleges Kal-El várhatóan 25-30 százalékkal lesz gyorsabb a jelenlegi mérnöki egységeknél, az első erre épülő termékek az év végén kerülhetnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.