Hirdetés

Windows 7-es okostelefon a Fujitsutól



|

Az Atom processzoros mobilra ezen felül Symbian is került.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt már kaptunk némi információt a Fujitsu Loox F-07C nevű készülékéről, ma pedig a japán NTT Docomo sajtótájékoztatóján hivatalosan is bemutatkozott az okostelefon. Rendkívül szokatlan konstrukcióról van szó, hiszen a szokásos ARM-architektúrára épülő helyett x86-os Intel Atom Z650 központi egység dolgozik benne, így elsődleges operációs rendszerként Microsoft Windows 7 Home Premium fut rajta.

 

Fujitsu LOOX F-07C
Fujitsu LOOX F-07C


Ezen felül egy gombnyomásra át lehet váltani Symbianra is (ez megtekinthető a videón is), a megoldásból ítélve a Nokia szebb napokat is megélt szoftvere egy virtuális gépben fut, bár a gyártó szerint Windows 7 üzemmódban legfeljebb 2 órát bír az akku, viszont telefon módban a beszélgetési idő meghaladhatja a 7 órát is - egyelőre nem teljesen világos, hogy miként működik a dolog.

 

A Loox specifikációi alant olvashatóak, ám megemlítenénk, hogy egy dokkolóegységnek hála a telefonra egér, klaviatúra, és monitor is köthető, így az izgalmas fejlesztés szó szerint egy hordozható számítógép. Az eszköz a jelenlegi tervek szerint augusztus 7-től kezdve lesz elérhető a szigetországban, az ára 70 ezer jen (165 ezer forint) körül alakul majd.

 


Toshiba Loox F-07C specifikációk:


-Érintőkijelző: 4 col / 1024×600 pixel
-Hátlapi kamera: 5 megapixel; előlapi szenzor: 0,3 MP
-Intel Atom Z650 CPU (1,2 GHz, Hyper-Threading)
-1 GB RAM, 32 GB-os SSD, microSDHC-foglalat
-Wi-Fi 802.11n
-3G (FOMA): 7,2 / 5,76 Mbps
-Windows 7 Home Premium és Symbian OS
-Microsoft Office 2010 Personal (2 éves licenc)
-Akkus üzemidő W7 módban: 2 óra
-Beszélgetési idő (2G/3G): 440/370 perc
-Méret: 125 × 61 × 19,8 mm
-Tömeg: 218 gramm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.