Hirdetés

Ne csak mi legyünk okosak, hanem a klímánk is



|

Manapság már egy konyhai fakanál is legalább Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, szóval nehogy már pont a klímánk ne csatlakozzon a hálózatunkra!

Hirdetés

Az elmúlt két napban már körbejártuk, hogy mégis miféle tévhitek övezik az otthoni klímák világát, illetve mire figyeljünk oda vásárlásnál, és hogyan határozzuk meg, hogy konkrétan milyen tudású légkondira van szükségünk. Ezzel el is jutottunk a témakör végére, ami sokkal szerteágazóbb annál, hogy minden szegletét érinteni tudtuk volna, de maradt még valami, amiről mindenképpen beszélni kell. 

Hirdetés

Ez pedig egy újabb kényelmi funkció, a sok egyéb mellett, hiszen említettük, hogy manapság már nem csupán hűtenek és fűtenek a klímák, hanem szűrnek is. Pollent, port, baktériumot, szóval többfunkciós masinákról beszélünk, ám mindezek mellett mostanság képesek már az otthoni / munkahelyi hálózatra csatlakozni, ami számos előnnyel jár. Gyakorlatilag annyi történik, mint az intelligens otthonoknál minden egyéb esetben is, hogy a klíma wifivel biztosítja a csatlakozását, így a telefonunkra telepített megfelelő alkalmazással akár még a Csendes-óceánon lévő Tuvaluról is beindíthatjuk pesterzsébeti panelünkben lévő klímánkat, már amennyiben Tuvalun (melyet álítólag nemsoká elnyel az óceán) akad internetkapcsolat. 

Nem nehéz belátni, hogy mindez milyen előnyökkel bír, hiszen azt jelenti, hogy amikor munkahelyünkről egy tikkasztó nap végén elindulunk haza, a mobilos applikáció segítségével beindítjuk otthon a hűtést, így mire hazaérünk, megfelelően komfortos hőmérsékletű lakásba toppanhatunk. Lehet természetesen azt mondani, hogy "de hiszen időzítés már régóta rendelkezésre áll", ami így is van, csak azt ne tessék elfelejteni, hogy ilyenkor bármi közbejöhet. Úgy terveztük, hogy este nyolcra otthon vagyunk, de kicsit tovább tart a megbeszélés, elhúzódik a "csak egy sört" dolog, vagy mégis inkább valahol máshol alszunk. Ilyenkor nem sokra megyünk az időzítéssel, mert nincs lehetőségünk későbbre állítani. 

De nem csupán akkor jó a wifis klíma, amikor messze vagyunk, hiszen a célirányos alkalmazással akár a távirányítót is kiválthatja a telefonunk, és ez - bár elég távolról - de még a környezetnek is jó, mert így kevesebb ceruzaelemet használunk, mert nincs szükségünk a távirányítóra. Sőt, simán előfordulhat, hogy az alkalmazás segítségével több funkció vezérelhető, mint amennyit a távirányítóval tudunk elérni, persze ennek ellenkezőjére is van példa. Végezetül pedig említsük meg az okosklíma azon funkcióját, hogy meghibásodása esetén üzenetet tud küldeni számunkra, így valamivel gyorsabban tudunk segítségért kiáltani, hogy ne kelljen a nyári melegben izzadnunk, miközben a focimeccset, vagy épp az aktuális szappanopera százezredik részét nézzük.

Ja, erről a klíma-akcióról most is szólunk egyébként, hátha valaki most áll beszerzés előtt, és még nyerhet is vele. De pssszt...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.