Hirdetés

105 milliárd dollárért vinnék a Qualcommot



|

Az adósságrendezéssel együtt 130 milliárd dollárt adna a Broadcom a Qualcommért.

Hirdetés

Nem kellett sokat várnunk arra, hogy folytatása legyen a pletykáknak. Immáron hivatalos, hogy a Broadom meg akarja venni a Qualcommot. 

Hirdetés

A felvásárlás keretében a világ chipgyártói közül két meghatározó óriás olvadna egybe. A Broadcom neve elsősorban a hálózati és telekommunikációs termékekkel kapcsolatban ismert, a Qualcomm pedig az okostelefonokba kerülő chipekről és modemekről jut az eszünkbe. 

Garancia egyelőre nincs rá, hogy a Broadcom ajánlatát elfogadja a Qualcomm, mindenesetre a Broadcom szerint az összeolvadásnak hála felgyorsulnának a fejlesztések, és még jobb félvezető-megoldásokkal tudnák kiszolgálni a globális piacot. 

A Broadcom adósságrendezéssel együtt (ez 25 milliárd dollárt jelent) összesen 130 milliárd dollárt adna készpénzben és részvényekben a Qualcommért. A Broadcom szerint az ajánlat attól függetlenül is megállja a helyét, hogy az NXP Semiconductors felvásárlása sikeresen befejeződik-e. A Qualcomm egyelőre nem nyilatkozott, de megerősítette, hogy vételi ajánlatot kapott. 

A Bloomberg forrásai szerint a Qualcomm igazgatótanácsa megvitatja a lehetőségeket, de végül visszautasítja majd az ajánlatot, mert az ajánlott összeg túl alacsony. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.