Hirdetés

5 nagyszerű AR-app az iPhone-odra



|

Mutatunk néhány kiváló alkalmazást, amellyel az iPhone készülékek elhozzák a kiterjesztett valóság világát.

Hirdetés

Az Apple iPhone és iPad készülékei jelenleg a világ legnagyobb kiterjesztett valóságra építő platformját jelentik, hála az iOS 11-es frissítésnek. Ebben van ugyanis benne az ARKit, ami az Apple megoldása a kiterjesztett valóságra. Még a régebbi iPhone készülékek is támogatják, speciális hardverek és kamerák nélkül. Talán mondani sem kell, hogy folyamatosan érkeznek a látványos és nagyszerű appok és játékok, amelyek mind a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségeket próbálják kiaknázni. 

Ha valakinek AR-képes iPhone vagy iPad készüléke van, ami már iOS 11-et futtat, akkor szabadon kipróbálhatja ezeket a remek appokat. 

Hirdetés

Night Sky 5 | ingyenes

A Night Sky AR-képes kiadása lenyűgöző élményt ígér, részletes nézettel, ahogyan az ég felé fordulunk. Elegendő az iOS-es készüléket a csillagok irányába fordítanunk, és kapunk a kijelzőn egy extra réteget, tele információval. 

Euclidean Lands | 1490 Ft

Az Euclidean Lands című játékban komplex puzzle-feladványokat kell megoldanunk, azonban nem szokványos környezetben, hanem a kiterjesztett valóságban - ilyen módot is kapott a játék. 

Splitter Critters | 1090 Ft

Ebben a játékban egyszerűen kettévághatjuk a képernyőn megjelenő világot, majd az ujjainkkal átrendezhetjük a darabkákat azért, hogy az apróságok visszajussanak az űrhajójukra. Színes bolygók és fejtörést jelentő puzzle-feladványok várják a játékosokat, méghozzá a kiterjesztett valóságban. 

IKEA Place | Ingyenes

Az IKEA Place az egyik első app volt, amely felhívta az AR-ben rejlő lehetőségekre a figyelmet. Ennek hála a kiválasztott bútorokat bárhol elhelyezhetjük a lakásban, persze a telefon kijelzőjén keresztül. Mindegy, hogy új asztal, kanapé, ágy vagy szék vásárlásán gondolkozunk, elegendő valamit kiszemelnünk a katalógusból, és a képzelőerőnket mellőzve máris látjuk, milyen lenne a sarokban a kiszemelt tárgy. 

AR MeasureKit | Ingyenes

Alapvető kellék, ha szeretnénk lenyűgözni az ismerősöket azzal, hogy mire képes az iPhone-unk. Az app egyszerűen megbecsüli a kívánt távolságokat és felszíneket, szögeket, szinteket. Mintha a jövőből jött volna. 

Mely Apple készülékek támogatják a kiterjesztett valóságot? 

Apple iPhone SE
Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 7
Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 8
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone X
Apple iPad (9,7 hüvelykes)
Apple iPad Pro (9,7 hüvelykes)
Apple iPad Pro (10,5 hüvelykes)
Apple iPad Pro (12,9 hüvelykes)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.