Hirdetés

8 évbe tellett, de a Samsung is engedélyezte az Android egyik legjobb funkcióját



|

Egy középkategóriás készüléken debütált a felhasználók életét megkönnyítő fejlesztés.

Hirdetés

A Galaxy A70-es típusszámú modellek 2022-es elkaszálása óta az A50 sorozat a Samsung legerősebb középkategóriás ajánlata, nemrég pedig frissült a kínálat, mivel a koreaiak piacra dobták a széria legújabb tagját, a házon belüli fejlesztésű Exynos 1480 processzorral és akár 12 GB memóriával támadó Galaxy A55-öt. Az idehaza 195 ezer forintért vesztegetett mobil egyebek mellett a külső fényviszonyokhoz igazodó megjelenítéssel, optikai képstabilizálással és fejlettebb éjszakai fotózással kelleti magát, a hangzatos extrák mellett azonban egy apró, de annál fontosabb képességgel is felvértezték.

Nemrég ugyanis a SamMobile felhívta rá a figyelmet, hogy a Galaxy A55 lett az első Samsung, amely kompatibilis az Android "seamless update" funkciójával. Ez még az eredeti Google Pixelen, vagyis közel nyolc éve debütált, és a gyakorlatban annyit tesz, hogy a rendszerfrissítések telepítésekor sem kell felfüggesztenünk a tevékenységünket.

Hirdetés

A megoldásnak hála a fontos update-ek előbb egy másodlagos partícióra települnek, az élesítésükhöz pedig csak egy újraindítás szükséges, így a felhasználónak nem muszáj töltőképernyőket bámulnia. A SamMobile által megosztott fotó alapján a frissítés telepítésére szolgáló menüben egy kettéosztott sáv mutatja folyamat állását, melynek első része a letöltés és az installálás előrehaladását jelzi, a második pedig a hitelesítést.

A funkció egyetlen hátránya, hogy a telepítést véglegesítő újraindítás valamivel tovább tart, mint egy normál reboot, de a SamMobile szerkesztőségi tesztjén így is csak 90 másodpercet vett igénybe.  A restartig viszont a felhasználó azt csinál, amit akar, így nem szükséges a teljes telepítési folyamat idejére félretenni a telefont.

A jó hír, hogy a funkciót valószínűleg a későbbi Samsungok is megkapják, a rossz viszont az, hogy a korábban megjelent modelleknél nincs nagy esély a debütálására, mivel ehhez a belső tárhely utólagos újraparticionálására lenne szükség, ami adatvesztéssel járhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.