Hirdetés

89 dollár az új, konnektorba való PC



|

Sheeva64 néven, 89 dolláros árcédulával tér vissza a konnektorba való PC, természetesen frissített hardverrel és szoftverrel.

Hirdetés

Régen is léteztek már olyan apró PC-k, amelyeket elég volt bedugni a konnektorba, videokimenet pedig nem is volt rajtuk. Ezek az általában kicsi és alacsony fogyasztású, gyengébb PC-k valamilyen Linux-alapú rendszert futtattak, és ennek hála fájlszerverként üzemeltek vagy egyéb egyszerű munkát végeztek. Egy évtizede népszerű megoldás volt a SheevaPlug, amelyet most feltámasztott a GlobalScale Technologies. 

Hirdetés

Az új modell Sheeva64 néven érkezik, természetesen frissített hardverrel és szoftverrel. 89 dolláros vételár mellett már elő is rendelhető, várhatóan valamikor áprilisban jelenik majd meg. 

A Sheeva64 alapvetően egy nagyobb adapternek tűnik, és közvetlenül a konnektorba csatlakoztatható. Van benne két gigabites Ethernet port, két USB-A port, microUSB és miniUSB csatlakozó, microSD-foglalat. Egy 1,2 GHz-es, Marvell Armada 3720 két-magos, 64-bites processzor hajtja, 1 GB DDR4-es memóriával és 4 GB eMMC flash tárhellyel. 

Gyárilag Ubuntu 18.04 rendszerrel érkezik, de már GNU/Linux-disztribúciókat is támogat. 105 dollárért pedig akad egy extra változat is, 802.11ac-s WiFivel és Bluetooth 5.0 modullal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.