Hirdetés

8K-s kamerát küld a Marsra Japán



|

Elképesztő részletességben lehet majd megcsodálni a Marsot, hála Japán 8K-s kamerájának, amit a bolygóhoz küld.

Hirdetés

A szakértők többsége szerint a 8K-s videóknak egyelőre semmi értelme. Azonban ha a tudományra és a világűrre gondolunk, mindjárt vannak praktikus előnyei a 8K-s tartalmaknak. Japán ezért úgy döntött, hogy az űrügynökségének és az NHK-nak a segítségével 4K-s és 8K-s kamerákat fejlesztenek, majd ezeket a Martian Moons Exploration küldetés keretében elküldik a Marshoz és annak holdjaihoz. A küldetés lényege az lesz, hogy ezek a kamerák fotókat készítenek, és visszaküldik több részletben azokat a Földre. 

Hirdetés

Itt újra összerakják a fotókat, az eredeti képeket pedig egy Földre visszaküldendő kapszulában tárolják majd. A kamerainformációk és a repülési adatok összevetésével és űrjárművel viselkedését is tudnák majd vizualizálni. Az MMX űrjárművet Japán a 2024-es pénzügyi évben lőné fel, egy évvel később érheti el a Marsot. 

A szakértők szerint megéri majd kivárni a visszatérő kapszulát, az ugyanis nagyon részletes fotókat hoz majd, illetve az MMX felszíni mintákat is gyűjt majd, amelyekből sokat tanulhatunk a Mars múltjáról és jelenjéről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.