Hirdetés

A Facebook továbbra sem oldja fel Donald Trump tiltását, de itt még nincs vége



|

Mark Zuckerberg vállalata mellett még a YouTube is fenntartja az egykori elnök csatornájának blokkolását, és a biztonság kedvéért a Twitch is letiltotta.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke 2021. január 20-tól már Joe Biden, így ennek megfelelően a beiktatás napján Donald Trump végleg távozott a Fehér Házból. A Facebook és a YouTube vezetőségeinek álláspontja viszont nem változott Trumppal kapcsolatban, így továbbra is fenntartják az egykori elnök tiltását az oldalakon.

E két platform mellett Trumpot a Twitter is tiltotta, de a mikroblog nem adott meg időintervallumot, rögtön a végleges tiltás mellett döntött. Szerdán a Twitch szóvivője is bejelentette, hogy a volt elnök nem kap szót fórumukon, mivel fennáll a veszélye annak, hogy ismét erőszakos cselekményre szólítja fel híveit.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője legutóbb január 7-én adott ki hivatalos közleményt, amely Donald Trump határozatlan idejű tiltására vonatkozott.

Hirdetés

Az NBC forrásai alapján közösségi oldal vezetősége továbbra is e döntést támogatja, ugyanis a jelenlegi tervek szerint nem fogják feloldani Trump tiltását. Ezen az sem változtat, hogy Trump már nem az USA elnöke, vagyis jelentősen csökkent a befolyása, a Facebook szabályzatának betartása minden felhasználóra vonatkozik.

A YouTube eredetileg az elnökváltás napjáig függesztette fel Trump csatornáját, viszont a tiltás még legalább egy hétig fog tartani.

A CNBC és a Bloomberg forrásai alapján is fenntartja a tiltás a videómegosztó oldal, és a jövőben könnyen lehet, hogy a Twitter és a Facebook döntéseit követve ugyancsak határozatlan idejű vagy végleges bant kap az egykori elnök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.