Hirdetés

A Google átmenetileg deaktiválta a Chrome egyik fontos újítását



|

Az automatikus lejátszás korlátozása tett használhatatlanná egyes webes játékokat.

Hirdetés

Amikor a Google a múlt hónapban kiadta a Chrome 66-ot, akkor a böngésző egyik legnagyobb újítása az volt, hogy korlátozta azokat a webes tartalmakat, amelyek a weboldalak meglátogatásakor automatikusan játszanának le hangot. Sajnos az újítás váratlan problémát is okozott: webes játékok tömegei váltak használhatatlanná a Chrome 66-ban. 

Hirdetés

A Google már kapott visszajelzéseket a fejlesztőktől, és most úgy döntött, hogy átmenetileg visszahívja a funkció egy részét. A legtöbb webes videó és hanganyag továbbra sem játszódik majd le automatikusan, azonban a Web Audio API bevezetését elhalasztják. Ezt használja a legtöbb játék - vagyis a játékok egy darabig ismét működnek majd. 

A Google az októberben érkező Chrome 70-ben aktiválja majd újra ezt a részfunkciót, vagyis addig kapnak haladékot a fejlesztők, hogy frissítsék a kódjaikat, és gondoskodjanak róla, hogy a webes játékok megfelelően működjenek a Google böngészőjében. 

Többen amiatt aggódnak, hogy mindez nem elég: rengeteg online játék van, ami többé nem frissül, mert vagy elhagyta a fejlesztője, vagy túl nagy munka lenne frissíteni. Vagyis október után az online játékok egy része működik majd, a többi pedig valószínűleg nem. Többen kritizálják a Google-t, amiért nem a böngésző igazodik a meglévő oldalakhoz, hanem a fejlesztőktől várja el az óriás, hogy intézkedjenek a kompatibilitás ügyében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.