Hirdetés

A Google megmutatta, mennyivel jobb is lehetne a képek megosztása a Google Fotókban



|

A Google fényképes alkalmazása már kihasználja az Android 14 lehetőségeit, de sajnos közel sem mindenhol.

Hirdetés

Októberben lesz nyolc éve, hogy a Google piacra dobta az első saját fejlesztésű mobilját a Nexus-vonalat leváltó Pixel képében, amelyet mindenekelőtt a közel gyári állapotú, letisztult Android operációs rendszer különböztet meg a platformot használó vetélytársaktól.

A mindenkori Pixelek ezért egyben afféle erődemonstrációk is arra nézve, hogy mit lehetne kihozni az Android aktuális variánsából, amit most a Google Fotók alkalmazáson keresztül prezentál a keresőóriás, a képek megosztásának felturbózásával.

A 9to5Google beszámolója alapján ugyanis a Google a napokban az összes Pixel mobilon elérhetővé tette a Fotók app natív, Android 14-es megosztási felületét, amely jóval több funkciót kínál a régi megoldásnál.

Hirdetés

Ahogy a portál által készített illusztrációk mutatják, a megosztásra szolgáló ablakon már egy (akár több fotót is kezelő) előnézetet láthatunk közvetlen szerkesztési lehetőséggel, alatta pedig a különböző műveleteket végző gombok (pl. link készítése, albumhoz adás), a leggyakrabban használt kontaktjaink és a társítható alkalmazások sorakoznak.

Forrás: 9to5Google
Forrás: 9to5Google

A Fotók 6.71-es kiadásában elérhető új felület eredetileg az ősz során debütált, ám eddig csak az akkor bemutatott Pixel 8 és 8 Pro mobilokon aktiválták. Most viszont már a széria összes modellje támogatja, amelyikre még telepíthető az Android 14. Ettől persze nekünk még nem lesz jobb, hiszen Magyarországon a Pixelek hivatalos forgalmazása sem indult el, de ettől függetlenül érdekes látni, mit lehetne kihozni a platformból.

Ezzel párhuzamosan pedig már az Android 15-tel is szemezhetünk, hiszen nemrég ennek is elérhetővé vált a fejlesztői kiadása, amiből több érdekességre is fény derült a következő generációs operációs rendszer kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.