Hirdetés

A Max is lesújt a jelszómegosztókra



|

Újabb streaming platform akarja megtiltani, hogy több háztartásból használjuk ugyanazt a fiókot.

Hirdetés

A streaming szolgáltatások egyik legnagyobb előnye sokáig az volt, hogy egyetlen előfizetéssel akár több háztartásból is hozzáférhettünk a tartalmakhoz, a pandémiát követő gazdasági nehézségek azonban megszorításokra sarkallták a szolgáltatókat, és először a Netflix, majd tavaly nyáron a Disney+ is bejelentette, hogy véget vetnek a nagylelkűségnek.

Habár sokan arra fogadtak, hogy a lépés rengeteg felhasználót el fog riasztani, a Netflixnek eddig vastagon bejönni látszik a profilmegosztók üldözése, így nem csoda, hogy most egy újabb nagy platform, a korábban HBO Max néven futó Max is követi a riválisok példáját.

Hirdetés

Az üzemeltető Warner Bros Discovery streamingért és játékokért felelős vezérigazgatója, JB Perette ugyanis nemrég a Morgan Stanley San Franciscóban megrendezésre került média- és telekommunikációs konferenciáján árulta el, hogy még ebben az évben elkezdik letiltani a jelszómegosztást, 2025-ben pedig szélesebb körben is kiterjesztik a korlátozást.

A vezető ugyan nem adott meg konkrét menetrendet, de a rendezvényen elhangzottak alapján a Max első körben csak bizonyos régiókban fogja tesztelni a profilmegosztók üldözését. Anno a Netflix is ugyanígy járt el, hónapokon át kísérletezve a különböző megoldásokkal néhány dél-amerikai országban, valamint a Disney+ is csak az Egyesült Államokban kezdi az offenzívát.

A szigorítás a szolgáltatás pénzügyi stabilizálását célozza, ami egyébként már így is látványos eredményeket hozott. Az AT&T által 2022-ben eladott platform abban az évben még 1,59 milliárd dolláros veszteséget termelt, az akvizícióval létrejött Warner Bros Discovery irányítása alatt azonban jelentős megszorítások és átszervezések történtek, így 2023-ban már 103 millió dolláros nyereséggel zárt a streaming-divízió.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.