Hirdetés

A Microsoft megoldott egy kétéves hibát, ami egyeseknél megakadályozta a frissítést Windows 11-re



|

Jobb későn, mint soha - hangzik a redmondiak nem hivatalos mottója.

Hirdetés

Sok esetben a Microsoft malmai bizony kimondottan lassan őrölnek, elég csak arra a hibára gondolni, amelyről nemrég számoltunk be, s ami hónapok óta megakadályozza a Windows-frissítések telepítését bizonyos felhasználóknál. A redmondiak ugyan tudnak erről, ám a jelek szerint még mindig nincs kilátásban, hogy befusson hozzá a szükséges javítás, így az érintettek kénytelenek kerülőutakon zöld ágra vergődni.

Most pedig itt egy újabb példa a Microsoft komótos hozzáállására, a főszerepben egy másik bosszantó hibával, amelynek kapcsán csak nagyjából két év után sikerült kielégítően rendezni a helyzetet.

Nemrég a Tom's Hardware hívta fel a figyelmet arra, hogy a vállalat  legutóbbi hibajavításai között egy súlyos bug is megoldásra került, amely egészen eddig megakadályozta, hogy bizonyos 11. generációs Intel (Rocket Lake) processzorokon az újabb operációs rendszerre váltsanak a Windows 10-felhasználók.

Hirdetés

A még a Windows 11 2021-es megjelenésének környékén nyilvánvalóvá vált problémáért az Intel Smart Sound Technology (SST) driver volt a felelős, s habár az Intel akkor a redmondiak nyomására ki is adott új, korrigált illesztőprogramokat (10.30.00.5714 és 10.29.00.5714, vagy újabb verziószámokon), a Microsoft egészen eddig még a fix telepítését követően is blokkolta a Windows 11-re való frissítést az érintett Windows 10-es PC-ken.

A Tom's Hardware beszámolója alapján viszont a redmondiak most végre a Windows Update keretében is elérhetővé tették a javított drivereket és feloldották ezt az akadályt. Amennyiben a felhasználók a Windows Update-en keresztül telepítik a javítást, a Microsoft ígérete szerint 48 órán belül telepíthetik is a Windows 11-et. Ha valamiért mégsem így alakul, a cég azt javasolja az érintetteknek, hogy forduljanak az eszközük gyártójához.

A kérdés már csak az, hogy a felhasználók akarnak-e egyáltalán váltani, hiszen a legfrissebb statisztikák alapján a Windows 11 továbbra sem túl népszerű, ami ellen egy új, bizarr reklámkampánnyal próbálnak küzdeni a redmondiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.