Hirdetés

A Netflix új videójától neked is hiányozni kezdenek a DVD-filmek



|

Érzékeny búcsút vesz a korongoktól a streamingre átnyergelt szolgáltató.

Hirdetés

A manapság már a streaming piacot domináló Netflix 1998-ban egy meglehetősen egyszerű koncepcióval lépett színre: a cég postai úton tette lehetővé DVD-filmek vásárlását és előfizetéses kölcsönzését, kényelemben és árban is a fizikai boltok alá ígérve.

Habár a közönség nagy része már réges-rég a fiókba, a padlásra, vagy ne adj Isten a kukába száműzte a csillogó korongokat, a Netflix csupán az idén döntött úgy, hogy szeptember 29 után nem dob több filmet a postaládákba. A határidő lejárt, a búcsú alkalmából azonban még kaptunk egy érzelmes videót.

Hirdetés

Az alig több mint 1 perces filmben a Netflix DVD-k útját követhetjük nyomon a raktárból az ikonikus piros borítékokba, majd onnan a célközönséghez, közben olyan nosztalgikus vágóképekkel, amelyek a lemezes filmekre égetett extráknak, a korongok lehelettel való tisztogatásának és a DVD-lejátszók feledhetetlen képernyőkímélőjének állítanak emléket (ez utóbbit persze még mindig az Office című sorozat csinálta a legjobban).

Aki pedig figyel, az a Blink 182 zenekar 1999-es slágere, az All the Small Things  dallamát is kiszúrhatja a háttérben, ami nyilván a DVD-kkel összeforrt ezredfordulós nosztalgiát hivatott a csúcsra járatni. Összességében tehát a Netflix méltó búcsút vett a nyugdíjazott szolgáltatástól, amely kerek 25 éven át gondoskodott az otthoni szórakoztatásról, még a tavalyi évben is közel 150 millió dolláros forgalmat generálva.

A piros borítékok egyébként még nem tűnnek el teljesen, a szeptember 29-ig kiküldött DVD-ket ugyanis egészen október 27-ig lehet visszajuttatni a céghez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.