Hirdetés

Ezzel az ajándékkal búcsúzik a Netflix megszűnő alapszolgáltatása



|

25 éves fejezetet zár le a piacvezető streaming platform.

Hirdetés

A Netflix néhány rosszul sikerült pénzügyi negyedév után tavaly kezdett nagyszabású átszervezésbe, amely a reklámokkal támogatott előfizetési csomag elindítása és a jelszómegosztás letiltása mellett több költségcsökkentő intézkedést is magával hozott.

Feltehetően ezek sorába illeszkedik az a tavasszal bejelentett döntés is, hogy 25 év után felhagynak a cég eredeti tevékenységével, a DVD-lemezek postai úton történő kölcsönzésével. Azt már az erről szóló áprilisi közlemény is tisztázta, hogy a DVD.com webcímen elérhető szolgáltatás szeptember 29-én búcsúzik, most pedig kiderült, hogy a Netflix egy ajándékkal is készül a fináléra.

Hirdetés

A Collider beszámolója szerint ugyanis az üzemeltető nemrég e-mailben értesítette a lemezkölcsönző megmaradt ügyfeleit, hogy a búcsú alkalmából akár 10 meglepetés filmet is kaphatnak a rendelésük mellé. A korongokat szeptember 29-én fogják kiküldeni azoknak, akik feliratkoznak a lehetőségre, a bónuszfilmek pedig a felhasználók kívánságlistájáról kerülnek kiválasztásra.

A csavar a dologban, hogy senki sem tudhatja, pontosan mennyi film jut majd így el hozzá, amit a korlátozott készlet határoz meg. Az akció csak az Egyesült Államokban élő ügyfeleknek szól, és az értesítő e-mailben található linkre kattintva lehet igényelni. A Netflix DVD-postázója egyébként havi 19,99 dollárért volt elérhető, és egyszerre legfeljebb 3 lemezt küldött ki, amelyek mindegyikét vissza kellett juttatni, mielőtt új tételeket kaphatott az ügyfél.

A szeptember 29-én feladott DVD-ket egészen október 27-ig lehet visszaküldeni a céghez, amely most mindenkinek köszönetet mondott, akik a végsőkig kitartottak a postai szolgáltatás mellett. Habár a DVD-k népszerűsége rohamosan csökken, a piros borítékban kiküldött filmeket még így is egész sokan nézték, a tavalyi évben ugyanis 145,7 millió dolláros bevételt generált a Netflix lemezkölcsönzője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.