Hirdetés

A szemeddel is vezérelheted majd a Honor legújabb mobilját



|

Nem csak a szemkövetés lesz a Honor Magic 6 egyetlen újdonsága.

Hirdetés

A Honor mostanában egyre több kreatív megoldással rukkolt elő, elég csak a Honor V Purse-re gondolni, ami nem csak mobilként, hanem egyszerre divatkiegészítőként is funkcionál. Azonban a hajtogatható eszközük mellett sem mehetünk el szó nélkül, ugyanis a Honor Magic V2 nem csak kimagasló teljesítménnyel villog, hanem a vastagsávál is, ami csak 4,7 milliméter.

A minap sor került az elsősorban csúcsprocesszorairól ismeretes Qualcomm saját konferenciájára, ahol természetesen a már jó ideje Snapdragon processzorokat használó Honor is a tiszteletét tette, melynek során bejelentették a legújabb zászlóshajójukat a Honor Magic 6 személyében.

Amellett, hogy a mobil egy bivalyerős Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel lesz felszerelve és számos mesterséges intelligencián alapuló funkcióval érkezik majd, még egy szemkövető rendszer is kerül bele, aminek a segítségével alkalmazásokat nyithatunk meg és egyéb módokon vezérelhetjük majd a készüléket.

Hirdetés

A Honor a technológiát Magic Capsule névre kereszteltelte és egy "szemkövetésen alapuló multimodális interakcióként" jellemezte. A működés szemléltetése érdekében egy rövid videó is bemutatásra került ezzel kapcsolatban, viszont egyelőre még nem igen látni a funkció tényleges hasznát és szerepét, illetve ennek pontos működését sem.

A "multimodáls" leírás egyébként arra enged következtetni, hogy ez leginkább több kézmozdulattal párosítva működhet majd igazán hatékonyan, ami szintén némi aggodalomra adhat okot. Mindemellett számos, a szemkövetéssel kapcsolatos etikai kérdés is felmerült, amely annyira nem elrugaszkodott, elvégre a kínai állam által erősen támogatott nagyvállalatról beszélünk.

Mindenesetre a koncepció technikailag érdekesnek tűnik és jó látni, hogy nem csak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések és újdonságok kapnak teret. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Honor Magic 6 mikor kerül a boltok polcaira, viszont mint az a Qualcomm mentén kiderült, a legújabb chipkészletükkel felszerelt eszközök valamikor a következő hetekben érkeznek, így minden bizonnyal hamarosan működés közben is szemrevételezhetjük majd a Honor Magic 6 újdonságait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.