Hirdetés

A sztratoszférából fotózott a Samsung Galaxy S24 Ultra



|

Nem mindennapi képeket lőtt a koreaiak új csúcsmobilja.

Hirdetés

A Samsung nem véletlenül büszke a januárban bemutatott Galaxy S24 Ultra kamerás képességeire, hiszen az egyebek mellett 200 MP-es fő szenzorral és 50 MP-es periszkópos lencsével felvértezett csúcsmobilban minden benne van, amit ma tud az ipar ezen a területen, a szoftver pedig mesterséges intelligenciás trükkökkel is felturbózza az elkészült eredményt.

Korábban tesztben számoltunk be róla, mire is képes ez a mindennapokban, a Samsung viszont most egy cseppet sem mindennapi akcióval demonstrálta a készülék képességeit, egyenesen az űrbe, vagy legalábbis majdnem oda küldve a telefont.

Hirdetés

A gyártó ugyanis január 25. és január 31. között több amerikai helyszínről, Los Angelesből, Las Vegasból, a Grand Canyonból és a Sierra Nevada hegyei közül indulva négy Galaxy S24 Ultrát bocsátott fel hidrogénnel töltött sztratoszférikus léggömbökön, amelyek 120 ezer lábnyi, vagyis kb. 36,5 kilométeres magasságba kapaszkodva fotózták le az alattuk elterülő világot. A széles és ultraszéles látószögű, valamint 1-szeres, 3-szoros és 5-szörös zoom mellett készült képek magukért beszélnek.

A készülékeket speciális, 3D-nyomtatott szénszálas tartókkal rögzítették a légballonokhoz, a kamera kezelését pedig egy előre programozott repülési számítógép végezte. A mobilokkal elért magasság ugyan technikailag még nem a világűr, de a mutatvány így is megsüvegelendő, hiszen Felix Baumgartner is innen állított fel világrekordot, amikor 2012-ben egy hasonló léggömbről a mélybe vetette magát.

Az osztrák ejtőernyőshöz hasonlóan az S24 Ultrák is épségben úszták meg a sztratoszférába tett kirándulást, a látvány megörökítése után ugyanis a Samsung csapata irányított süllyedéssel hozta vissza őket a Földre, majd GPS-követő segítségével sikeresen be is gyűjtötte a csúcstelefonokat. Aki szívesen nézegetne még további űrfotókat, annak a Samsung Mobile US X-profilján kell kedvelnie az alábbi posztot, és regisztrált fiók birtokában (egyenként) megkapja a többit is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.