Hirdetés

A TikTok is lekoppintaná a Snapchat népszerű funkcióját



|

Újabb platform kísérletezik a feltűnő-eltűnő sztorikkal.

Hirdetés

A 2011-ben elindult Snapchatet lényegében egy egyszerű koncepció, az idővel eltűnő megosztott tartalmak tették sikeressé. A funkció később a Facebooknak is "megtetszett", ezért néhány éve elérhetővé tették az Instagramon és magán a Facebookon is.   

A jelek szerint pedig most egy újabb jelentős szereplő, a TikTok is rárepül az ötletre, amiről a Variety számolt be elsőként.  

Az értesülést azóta a platform szóvivője is megerősítette. Elvileg már több országban is tesztelik a simán csak TikTok Storiesnak hívott funkciót, amely 24 óra után eltűnő posztokkal dobja fel a közösségi oldal repertoárját.

Hirdetés

"Mindig gondolkodunk a lehetőségeken, melyek új értékeket hoznak a közösségnek és gazdagítják a TikTok-élményt. Jelenleg azzal kísérletezünk, hogy további formátumokat biztosítsunk az alkotóknak a kreatív ötleteik életre keltéséhez."

- nyilatkozta a platform a Varietynek. Korábban egyébként a Twitter is megkísérelte átvenni az ötletet a Fleets nevű megoldással, ám ez nem bizonyult elég népszerűnek, így végül lelőtték a funkciót.

A TikTok részéről azt jelzi a lépés, hogy a szolgáltatást birtokló ByteDance felveszi a kesztyűt, a fiatalok körében különösen népszerű zenés-videós app megoldásait ugyanis előszeretettel másolják a riválisok: így jött létre az Instagram Reels, a Snapchat Spotlight és a YouTube Shorts is.

A TikTok Stories pedig a név hasonlósága miatt akár direkt válasz is lehet az Instagramnak, melynek vezetője néhány hete kürtölte világgá, hogy a jövőben a videókra helyeznék a hangsúlyt, név szerint is kiemelve a TikTokot a legyőzendő riválisok között.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.