Hirdetés

A YouTube mindent elkövet, hogy a telefonodon is több reklámot nézz



|

A videómegosztó szerint a továbbiakban nem fognak működni a hirdetéseket kiszűrő mobilos alkalmazások.

Hirdetés

Habár a havi 1790 forintért elérhető YouTube Premium tagság több előnyt is kínál a YouTube Musictól a háttérben történő lejátszáson át az offline letöltésekig, a szolgáltatás fő fegyverténye továbbra is a teljes reklámmentesség, amit viszont a széles körben elterjedt hirdetésblokkolók révén nem kimondottan nehéz megkerülni.

A platform ezért tavaly háborút indított az asztali webböngészőkben elérhető megoldások ellen, amelyeket ideig-óráig sikerült is letiltania, most pedig a telefonokon is megpróbálja kiiktatni az egyenletből a reklámszűrést kínáló alkalmazásokat.

A YouTube nemrég a hivatalos támogatási oldalán jelentette be, hogy megerősíti a szolgáltatási feltételeit áthágó, harmadik féltől származó appokkal, azon belül is pedig különösen a hirdetésblokkoló alkalmazásokkal szembeni jogérvényesítési intézkedéseit. A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy a felhasználók pufferelési problémákkal, vagy a megtekinteni szándékozott tartalom elérhetetlenségére vonatkozó hibaüzenetekkel szembesülhetnek, amennyiben egy ilyen kliensen keresztül csatlakoznak a platformhoz.

Hirdetés

A poszt nem hoz konkrét példákat, így egyelőre nem tiszta, hogy a szigor fokozása csak az olyan  programokra érvényes-e, mint a YouTube Revanced vagy az AdGuard, amelyeken belül hirdetésmentesen nézhető a platform, avagy a mobil böngészőkben elérhető reklámblokkolókat is hadat üzen-e a szolgáltató. Amennyiben az utóbbiról nincs szó, ezeken keresztül továbbra is megkerülhetők maradnak a videókat egyre nagyobb számban megszakító hirdetések.

A YouTube indoklása szerint a hirdetésszűrővel felvértezett kliensek üldözésére az alkotók védelmében van szükség, akik reklámok nélkül nem tudnak bevételekhez jutni a nézettség alapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.