Hirdetés

Így lehet vezeték nélküli fülessel titokban sugdolózni óra alatt



|

Mert a kockás papírra írt, pad alatt továbbadott levél annyira huszadik század ugyebár, helyette jó lesz az AirPods vagy valami hasonló kis fülhallgató, meg egy kis trükk.

Hirdetés

Megint van egy olyan apró tech-trükk, amin majd lehet szépen felháborodni, meg kikiáltani bűnösnek az Apple-t, a Google-t, a technológiát úgy egészében, és különben is, bezzeg a mi időnkben. Az persze más kérdés, hogy egy átlagos magyar iskolában még mindig inkább a mobilok teljes tiltásával próbálkoznak a tanárok ahelyett, hogy valamilyen szinten bevonnák őket a tanmenetbe, tehát nálunk ez az AirPods-os sugdolózás nem fog túl gyorsan teret nyerni. Pedig valljuk be így a bajszunk alatt: egész ötletes.

Hirdetés

A módszer valószínűleg nem mai, de azért olyan régi sem lehet, hiszen a vezeték nélküli fülesek kora épp csak elkezdődött. Mindenesetre a trükköt most kapta fel igazán az internet, amikor egy Leilana nevű TikTok felhasználó egy minivideóban bemutatta, hogyan is kell 2020-as módra sugdolózni az osztályteremben úgy, hogy közben egy hangot sem ejtünk ki a szánkon. Tessék nézni:

@_leilanaa

try this! #foryoupage #airpods #seeya #WhatsYourStuf #officelife #makethisviral

♬ The Box - Roddy Ricch

A lényeg tehát annyi, hogy az AirPods füleseket (vagy igazából bármilyen vezeték nélküli fülest) félig kicseréljük azzal, akivel titokban beszélgetni akarunk, az egyik fülben a saját marad, a másik fülbe a "chatpartneré" kerül. Ezek után nincs más dolgunk, mint elindítani a Google Fordító appot, amelynek van egy olyan közkedvelt funkciója is, hogy a begépelt szöveget egy gépi hangon felolvassa nekünk. Mivel az egyik saját fülesünk a partner fülében van, az általunk felolvastatott szöveget ő is hallani fogja, és válaszolni is ugyanígy tud rá. Tessék, itt tart már a tudomány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.