Hirdetés

Akadályozza a TikTok letiltását egy amerikai bíró



|

A bíró szerint a kormánynak reagálnia kell a cég felmerülő aggályaira, mielőtt kötelezhetné az Apple-t és a Google-t, hogy tegyék elérhetetlenné az alkalmazást.

Hirdetés

Tovább hömpölyög az Egyesült Államok kormánya és kínai ByteDance által tulajdonolt TikTok körüli botrány. Noha az Oracle és a Walmart hajlandó lenne elvállalni a szolgáltatás amerikai üzemeltetését, a kínai kormány erre az üzletre egyelőre nem bólintott rá, viszont vészesen közeledik a szeptember 27-re kitűzött kitiltás napja - egy bíró most azonban közbeszólhat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Hivatala végzéssel szeretné rávenni az Apple-t és a Google-t, hogy tiltsák ki digitális boltjaikból a TikTokot. Ezt a döntést most azonban Carl Nichols körzeti bíró vétózta meg, aki szerint a kormánynak reagálnia kell a TikTok által benyújtott kérvényre, mely a kitiltás elhalasztását kérvényezi.

A TikTok nemrégiben fordult a bírósághoz, mivel a cég szerint a Trump-kormány által felsorolt vádak nem támasztják alá, hogy ilyen rövid határidővel ki lehetne tiltani az alkalmazást. Egy ugyanilyen esetnek köszönhetően menekült meg a WeChat is - akkor egy bíró konkrét tényeket kért arra a kormánytól, hogy az alkalmazás miért jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Ha tehát a tiltást szorgalmazó félnek nem sikerül megindokolni, hogy miért kéne ilyen rövid határidővel letiltania a TikTokot az Apple-nek és a Google-nek, akkor előfordulhat, hogy pénteken mégsem kerül le a digitális boltokból a videómegosztó platform.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.