Hirdetés

Akár 30 millió forintot is fizethetnek Steve Jobs szétgyúrt papucsáért



|

Egy szebb napokat látott lábbelire licitálhatnak az érdeklődők, amely NFT-ként is a vásárló birtokába kerül.

Hirdetés

Október elején volt 11 éve, hogy Steve Jobs feladta a harcot a hasnyálmirigyrák ellen, az Apple társalapító-vezetőjét viszont azóta sem feledte el a világ, hiszen az irányítása alatt megszülető almás termékek mély nyomot hagytak a piacon, legyen szó az  eredeti Macintoshról, az iPodról vagy az iPhone-ról.

Nem csoda hát, hogy az aukciósházaknál komoly kereslet van a Jobsszal kapcsolatba hozható tárgyakra, így például néhány éve 50 ezer dollárért kelt el egy általa szignózott magazin, a nyár során pedig már 677 ezer dollárt fizettek egy Apple-1 prototípusért, amely egykor az övé volt. A pénzszagot megérző eladók így most mindent előásnak, ami akár csak hunyorítva is érdekesnek tűnhet, így jutottunk el ennek a cikknek a szokatlan főszereplőjéhez, egy szétgyúrt Birkenstock papucshoz.

Hirdetés

A viseltes lábbelit a Julien's Auctions nevű árverési szolgáltató kínálja eladásra, 15 ezer dolláros, vagyis nagyjából 5,8 millió forintos kikiáltási áron, a várt eladási árát viszont 60 és 80 ezer dollár (kb. 23-31 millió forint) környékére saccolják.

A leírás szerint Jobs az Apple történetének "számos sorsdöntő pillanatában" viselte a papucsokat, köztük például akkor is, amikor 1976-ban még a szülei garázsában szerelték össze az Apple-1 első példányait a másik társalapító Steve Wozniakkel.

"A papucs az egyszerű oldalához tartozott. Ez volt az ő egyenruhája. Az egyenruhában az a nagyszerű, hogy nem kell azon aggódnod, hogy mit vegyél fel reggelente. Soha nem csinált vagy vett volna semmit csak azért, hogy kitűnjön mások közül. Egyszerűen meg volt győződve a dizájn intelligenciájáról és praktikumáról, valamint a kényelmes viseletéről. A Birkenstockban pedig nem érezte magát üzletembernek, így megmaradt a szabadsága a kreatív gondolkodáshoz."

- mondta a papucsról Chrisann Brennan, Steve Jobs korábbi élettársa és első gyermekének édesanyja. Ha pedig a személyes sztori és a papucs mellé járó spéci hordtáska esetleg nem győzné meg az érdeklődőket, a Julien's Auctions a biztonság kedvéért bedobta a szuperfegyvert is: a sikeres licitáló egy 360 fokos NFT formájában is megkapja az öreg lábbeliket, amelyet a Polygon-blokkláncon hoztak létre.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.